JASLICE

JASLICE

PROGRAM JASLICE - PROGRAM NEGE I VASPITNO - OBRAZOVNOG RADA - DECA OD 12 MESECI DO 3 GODINE
Osnovni zadatak vaspitnog rada sa decom jaslenog uzrasta jeste nega , održavanje potrebe za snom , ishranom , boravkom na svežem vazduhu i vaspitanje. Od prvih dana boravka deteta u jaslicama počinje se sa stimulacijom razvoja govora i čula i usvajanje kulturno - higijenskih navika.

Program rada sa decom usmeren je na:

- Održavanje i podsticaj fizičkog zdravlja dece - formiranje pravilnog držanja tela , ovladavanje motorikom , usavršavanje funkcija čulnih organa i razvijanje osnovnih navika telesne higijene ( postepeno i strpljivo odvikavanje od korišćenja pelena ) , podsticanje na samostalno uzimanje hrane.

- Emocijalno - socijalni razvoj - rad na očuvanju spontanosti i iskrenosti deteta u kontaktu sa svojom sredinom , pomoć u stvaranju slike o sebi i sticanju poverenja u svoje sposobnosti , kroz igru i upućivanjem primerom , rad na usvajanju pravila ponašanja u okviru osnovnih moralnih vrednosti, rad na kultivisanju i razvoju pozitivnih emocija , upotrebom jezika razumljivim detetu.

- Senzomotorno - perceptivni razvoj - rad na podsticanju i negovanju prirodne radoznalosti deteta u odnosu na svet koji ga okružuje , upoznavanjem sa osnovnim pojavama i manifestacijama u prirodi ; stvaranje povoljnih uslova za formiranje početnih znanja kroz praktične aktivnosti ; podsticanje samostalnih koraka uz aktivno učestvovanje u igri u zatvorenom i otvorenom prostoru ;korišćenjem adekvatnih predmeta i sredstava ; održavanje spontanih pokušaja govorne komunikacije deteta ; podsticanje i bogaćenje dečjeg govora.

 POZOVITE NAS DA SE DOGOVORIMO 

Facebook

Deciji Vrtic Zemun

STATISTIKA

0049772
Danas
Juče
Ove nedelje
Ovog meseca
UKUPNO:
69
37
103
1404
49772


Your IP:03.238.132.225